Terapi, kişilerde var olan psikolojik hastalıkları, davranış bozuklukları, negatif tutumları ve psikosomatik yakınmaları azaltmayı hedefler. Aynı zamanda terapi, bireyin kendi içinde çıktığı bir yolculuktur. Süreç kişinin kendini keşfetmesiyle başlar. Bu keşif yolculuğunda ise amaç, kişinin karşılaştığı problemler sonucunda içgörü kazanmasına olanak sağlayarak bilinç dışı var olan davranışlarını anlamaya, duygusunu inşa etmeye, geçmiş yaşantılarının etkisinde olduğu şemalarını bulmaya, kişiler arası ilişkilerde sağlam yapılar oluşturmasına, başa çıkabilme becerilerini geliştirmeye ve ihtiyacı olan motivasyonel sürece katkıda bulunur.
Psikolog, kişinin bireysel ve beraberinde toplumsal olan tutum, davranış, düşünme ve duygusal değişimlerini gözlemleyen; davranışın ve zihinsel süreçlerin bilimsel tanım ve açıklamalarına odaklanan uzman kişidir.
Klinik psikolog, lisans eğitimini psikoloji veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanı üzerinde tamamlamış olup klinik psikoloji alanında yüksek lisans mezunu olan kişilere verilen unvandır. Klinik psikolog, kişinin bireysel ve beraberinde toplumsal tutum, davranış, düşünme ve duygusal değişimlerini gözlemleyen; davranışın ve zihinsel süreçlerin bilimsel tanım ve açıklamalarına odaklanan uzman kişidir.
6 yıllık tıp eğitimlerini tamamladıktan sonra uzmanlık alanını ruh sağlığı ve hastalıkları üzerine gerçekleştiren hekimlere verilen isimdir. Tanı bulma ve tedaviye eşlik edecek olan ilaçları yazma yetkisine sahiptirler.
Ortalama olarak 50-60 dakika sürer. İlk seans daha uzun gerçekleşebilir.
Uygun ve doğru ortamlarda yapıldığı sürece hiçbir problem olmamaktadır. Gizlilik esasına önem verilecek ve bölünmeyecek şekilde yapıldığında bireysel görüşme kadar etkili olmaktadır.
Psikologlar etik kurallar dahilinde seansı işlerler. En önemlisi ise gizliliktir. Üçüncü kişiyle paylaşılması söz konusu değildir.
Bilgilendirme için iletişim bölümünde ki telefondan veya e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.
Bu danışana göre farklılık gösterir. Her danışanın terapiye başlama sebebi oldukça farklıdır. Kişinin terapiye gelme sebebine göre terapi süreci farklılık gösterir.
Seansın gerçekleşeceği saatten 24 saat öncesinde haber verilmesi şartıyla değişiklik ve iptal mümkündür.
Psikologların ayırdığı zaman aralığı sadece size aittir. Bu süreyi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Çevrenizde ki insanlar size karşı yargılayıcı, yanlı olabilir fakat psikologlar yansız, yüksüz ve yargısızdır. Size empatik yaklaşarak süreci başlatır.
Psikolog seçimini yaparken aldığı eğitimlere ve bilgisine güvenmeniz en önemli kriterdir. Terapi sürecinde güven ilişkisi kurmanız ve destek olabileceğine inandığınız psikoloğu tercih etmeniz süreci daha faydalı geçirmenize katkı sağlar. Psikoloğun kullandığı terapi ekolü ve uzmanlık alanları da oldukça belirleyici unsurdur.